Matkamittari
Olet lukemassa
Teneriffa | Bahia Principe Sunlight Costa Adeje
1

Hiihtolomareissumme helmikuussa suuntautui Teneriffalle, hotelli Bahia Principe Sunlight Costa Adejeen.

Omatoimimatkan lennot valitsimme Norwegianilta. Kaikki sujui lentomatkan osalta loistavasti, kuten aina Norwegianilla matkustaessa.

Hotelli valikoitui suurimmilta osin siitä lukemieni useiden positiivisten asiakaspalautteiden perusteella.

Oma kokemuksemme oli kuitenkin valitettavasti pettymys.

Olimme ennen matkaa sähköpostitse yhteydessä hotelliin huonevarausta koskevissa asioissa. Ensimmäiseen sähköpostiin vastattiin yli viikon viiveellä, jolloin asian hoitaminen oli jo liian myöhäistä (toivomamme huonetyyppi myyty loppuun). Toiseen viestiimme ei vastattu lainkaan.

Saapuessamme hotelliin suoritimme maksun ja saimme huoneen avaimet käteen. Kaikki muu meidän tuli tutkia ja selvittää itse hotellin nettisivuilta tai nettisovelluksesta (joka toimi satunnaisesti ja tiedot olivat vajavaisia).

Olimme jo tässä vaiheessa hieman hämillämme palvelun nihkeydestä, emmekä tunteneet itseämme kovin tervetulleiksi.

Plussaa siitä, että hotellihuoneen avain oli integroitu saamiimme rannekkeisiin, eikä avainkorttien kanssa tarvinnut säätää.

Huoneen sijainti oli hyvä ja siitä oli hienot näkymät suurelle allasalueelle ja merelle. Huoneen sisustus oli hieman nuhjuinen ja vanhanaikainen. Ilmeisesti jonkinlaista pikaviritystä oli kuitenkin yritetty tehdä ilmeen freesaamiseksi, kuten seinän puolittainen maalaaminen tai katon vesivahingon (?) päällemaalaus.

Pettymykseksi huoneen jääkaapissa oli odottamassa vain yksi lämmin vesipullo, eikä jääkaappi tosin edes toiminut.

Viikon aikana kaappiin tuotiin kerran kaksi vesipulloa ja kerran yksi pullo. Tuntui varsin vaatimattomalta tarjoilulta siihen nähden, että olimme maksaneet All Inclusive -palvelusta.

Myöskään huoneen lämmitys ei toiminut ja huoneessamme oli kylmä.

Suihkussa käynti osoittautui myös ongelmalliseksi, kun veden lämpötila vaihteli jääkylmästä tulikuumaan. Onneksi tämän sai korjattua laskemalla peseytymisveden kylpyammeeseen.

Hotelli on todella suurikokoinen ja kävelymatkat paikasta paikkaan siksi melko pitkiä. Huoneemme sijaitsi suunnilleen hotellin keskikohdilla, joten meillä matkat taittuivat suht helposti.

Hotellin lähialueella ei ole oikein mitään palveluita tai nähtävyyksiä. Muutaman kilometrin päässä on lähin kauppa-/ravintolaryhmittymä.

Meillä oli viikoksi vuokra-auto, jolla kävimme pidemmillä kauppareissuilla ja veneretkellä.

Erilaista ohjattua toimintaa ja esityksiä oli järjestetty runsaasti jokaiselle päivälle ja illalle. Ohjelmassa oli aikuisten ja lasten diskoja, musiikkiesityksiä ym.

Valitettavasti meidän päivärytmiimme iltaohjelman esiintymisajat olivat vähän liian myöhäiset, joten jäivät meiltä välistä.

Allasalueella oli kolme isoa uima-allasta, joista yksi oli lämmitetty. Aurinkotuolien varaamisessa sai olla aamulla kärppänä, koska yleensä jo heti klo 8 jälkeen kaikki tuolit olivat varattuja.

Altaalla järjestettiin päivän mittaan paljon ohjattua toimintaa, oli lasten leikkejä ja aikuisten jumppaa ym.

Aamiainen, lounas ja päivällinen tarjoiltiin buffet-ravintolassa hotellin päärakennuksen vieressä.

Lukemiemme palautteiden perusteella odotimme ruokien olevan vähintäänkin fantastisia. Tässäkin suhteessa jouduimme pettymään karvaasti. Valikoima oli todella suppea, toistuva ja ruuat ainakin omaan makuun varsin mauttomia ja tylsiä.

Sain itse ruokamyrkytyksen illallisella syömästäni höyrytetystä kesäkurpitsasta. Tiesin jo erikoisen ”myrkyn” maun perusteella, että nyt ei varmasti käynyt hyvin. Onneksi varaudun matkalle aina kunnon arsenaalilla lääkkeitä ja sain itseni niillä kuntoon jo seuraavana päivänä.

Ruokahalu ja luottamus hotellin ruokiin kuitenkin kärsi ison kolauksen tämän tapahtuman seurauksena.

Myöhemmin luin palautteista, että näin on käynyt tässä hotellissa muillekin vieraille…

Viikon vierailuun tässä hotellissa sisältyi kolme valinnaista Ala carte -illallista. Pöytävarauksen sai tehtyä hotellin sovellusta käyttäen. Varaus oli mahdollista valita kolmesta ravintolasta – meksikolaisesta, italialaisesta ja aasialaisesta. Valitsimme näistä kaksi, meksikolaisen ja italialaisen.

Meksikolaisen ravintolan ruoka oli yhtä mautonta ja tylsää kuin buffetissa, Italialainen ravintola puolestaan oikein hyvä ja ruuat maukkaita.

Hotellin toisessa päädyssä, uima-altaiden vieressä sijaitsi snack bar, jossa oli tarjolla välipalaa (burgereita, hodareita, ranskalaisia, salaattia ja leipiä).

Juomapisteet olivat myös samassa yhteydessä. Hanoissa oli valittavana mehuja, vettä, kahveja, olutta, limuja ja viinejä.

Viimeisenä päivänä ruokatilauksia oli vastaanottamassa henkilö, joka ei ilmeisesti osannut sanaakaan englantia. Ranskalaisten ja burgereiden tilaaminen osoittautui varsin haasteelliseksi tehtäväksi. Lopulta kokki tuli paikalle ja ymmärsi mitä jonossa olevat asiakkaat halusivat tilata.

Kaiken kokemamme perusteella ihmetystä herättää, mikä tekee tästä neljän tähden hotellin. Palvelu ja tarjonta ei vastannut sitä, mitä tämän tähtitason hotellilta voisi odottaa.

Loma sujui kuitenkin kaiken kaikkiaan ihan hyvin ja saimme viettää perheen kesken viikon rentoutuen etelän lämmössä, palmujen alla.

Menisinkö tähän hotelliin uudelleen? En.

Matka tehty 2/2023

(1) Comment

  1. Harmi, ettei kokemus vastannut odotuksia. Onneksi kuitenkin (ainakin osittain) lomasta jäi hyvä fiilis, pääsitte talven keskeltä aurinkoon ja saitte viettää mukavaa aikaa. Kaikki ei aina tosiaan reissussa suju täydellisesti…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *