Matkamittari
Olet lukemassa
Pääsiäisloma Tallinnassa | Viking Line XPRS – Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa
1
Viro

Pääsiäisloma Tallinnassa | Viking Line XPRS – Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa

Pääsiäisloma mahdollisti pienen irtioton arjesta. Päätimme suunnata tuttuun ja turvalliseen Tallinnaan.

Tallinna on tullut tutuksi jo vuosikymmenten ajalta. Teemme nykyisinkin perheemme kanssa lyhyitä Tallinnan reissuja muutaman kerran vuodessa.

Hintavertailun ja aikataulujen puitteissa valitsimme tällä kertaa menopeliksi Viking Line XPRS -laivan. Koronan jälkeen olemme suosineet oman auton mukaan ottamista erityisesti ihmismassojen välttämiseksi. Laivaan kulku on huomattavasti miellyttävämpää omalla autolla.

Menomatkalla halusimme ripauksen luxusta ja varasimme Lyx-hytin. Hytti on ihanan tilava ja sijaitsee laivan keulassa. Isoista ikkunoista on mahtavat paalupaikan näkymät merelle. Hytissä on oleskeluosio pienellä kulmasohvalla ja pöydällä. Jääkaapissa on valmiina odottamassa kuohuviinipullo, limuja ja vettä. Hytin perällä on erillinen tila, jossa on parisänky, tv ja säilytystilaa.

Olimme hieman myöhään liikkeellä matkan varaamisen suhteen ja siitä syystä laivaruokailu jäi meiltä väliin, kun paikkoja ei enää ollut vapaana buffet-ruokailuun. Otimme tällä kertaa omat eväät mukaan.

Laiva oli Tallinnassa perillä sopivaan aikaan ja pääsimme ajelemaan suoraan hotellille. Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa hotellissa vierailimme viimeksi pahimman Korona-pandemian aikaan ja tällöin hotellin palvelut olivat vajavaiset. Esim. spa-osasto oli kokonaan suljettu, samoin ravintolat. Halusimme vielä nähdä uudelleen kaikki mitä tällä hotellilla on tarjota normaalioloissa.

Koska olen aina pienen luxuksen perään, valitsin meille Junior sviitin. Huone oli oikein kiva ja tilaa oli riittävästi. Sviitissä on olohuone ja alkovi isolla parisängyllä. Kylpyhuone oli todella tilava, kylpyammeella ja erillisellä suihkulla.

Tykkäämme uimisesta joten uima-allas on meille yksi tärkeimmistä kriteereistä hotellin valinnassa. Tässä hotellissa on iso uima-allas, kaksi poreallasta ja pari saunaa. Lapsille on erikseen matala kahluuallas, jossa vesikin on pari astetta lämpimämpää kuin isossa altaassa. Altaissa mahtui hyvin uimaan, ruuhkaa ei juuri ollut.

Aamiaistarjoilu oli ihan ok, kaikki tavanomainen löytyi. Istumapaikkoja joutui ensimmäisenä aamuna odottelemaan ja monet ruuat olivat vähän väliä loppu. Työntekijöitä näytti kuitenkin olevan aamiaisella paljon ja he tekivät kovasti töitä järjestyksen ylläpitämiseksi.

Hotellissa on myös ruokaravintola ja kahvila. Kahvilassa kävimme herkuttelemassa pariinkin otteeseen. Tarjolla oli toinen toistaan herkullisempia kakkuja, pullia, leipiä ja juomia. Ruokaravintolan niukka tarjonta ei houkutellut meitä syömään eli se jäi meiltä ainakin tällä kertaa välistä.

Lounaspaikka oli helppo valita. Kristiinen ostoskeskuksessa sijaitseva pieni Chopsticks on meille jo entuudestaan tuttu paikka. Ruuat saa nopeasti, valinnanvaraa on runsaasti, ruuat ovat todella maukkaita ja hinnat edulliset. Takuuvarma paikka siis.

Illalliselle teimme pöytävarauksen yhteen lempiravintolaamme Amalfinoon. Italialaisessa ravintolassa on aina saanut suussa sulavan maukkaat ruuat. Pasta ja pizza maistuu koko perheelle ja ravintolassa on hyvä tunnelma.

Autokuskikin (mieheni) halusi nauttia ruuan kanssa pari lasia viiniä, joten hurautimme ravintolaan Boltilla. Hinta oli varsin edullinen 3,30€. Taksin sai tilattua näppärästi Boltin omalla sovelluksella ja kuski tuli paikalle muutamassa minuutissa.

Illallisen jälkeen teimme vielä pienen kävelyn aina niin tunnelmallisessa vanhassakaupungissa. Sää suosi koko reissun ajan ja lämpöä sekä auringonpaistetta riitti.

Toinen päivä kului uiden, kaupoissa pyöriessä sekä herkutellen ravintoloissa ja kahviloissa. Nostan vielä esiin yhden lempiravintolamme Tallinnassa – ravintola Chi. Tämä on ketjuravintola ja toimipaikkoja on useita pitkin Viroa. Listalla on usea sata annosta, thaimaalaisia, intialaisia ja kiinalaisia makuja. Täälläkin hinnat ovat edulliset ja ruoka super maukasta! Myös ravintolan aasialaishenkinen sisustus on todella kaunis ja tunnelmallinen.

Iltapäivälähtöä laivalle odotellessa kävimme vielä tekemässä pieniä tuliaisostoksia – virolaista mustaa leipää, juustoa, suklaata ym.

Kirsikan makuisia tuotteita myös tarttuu aina täältä mukaan, niitä kun ei juurikaan saa suomesta mistään.

Lähtödrinkit nappasimme Nautica-ostoskeskuksen BabyBack Ribs & BBQ -ravintolasta. Tämä on lapsemme lempiravintola. Amerikkalaistyylinen sisustus, paljon nähtävää, lapsille oma menu ja leikkipaikka ovat tehneet vaikutuksen.

Kiitos taas Tallinna yhdestä mukavasta minilomasta, uusista elämyksistä ja muistoista. Tekisi mieli sanoa, että palaamme taas pian, mutta hinnat ovat Tallinnassakin nousseet huimasti ja ihan niin huolettomasti ei enää kykene matkustamaan tännekään, ainakaan tässä maailman tilanteessa.

(2) Comments

  1. Pääsiäinen on kyllä mukava aika olla reissussa, kun sitä varten ei tarvitse välttämättä ottaa ylimääräisiä lomapäiviä. Itse olimme Krakovassa ja pidimme kyllä kovasti tuosta reissusta mekin, juuri sopivan pituinen miniloma tähän väliin!

  2. Muutaman päivän minilomat on ihan kivoja katkaisemaan arjen. Meilläkin oli Puola, Liettua ja Latvia mietinnässä, mutta päädyttiin kuitenkin helppoon Tallinnaan. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *