Matkamittari
Olet lukemassa
Miniloma Karjalohjalla | Lohja Spa & Resort
0

Suomessa olevat kylpylähotellit ovat houkutelleet jo jonkin aikaa. Meidän kylpyläkokemuksemme ovat painottuneet aiemmin pääasiassa Viroon ja nyt olisi vihdoin tarkoitus tutustua paremmin myös kotimaan tarjontaan.

Lohja Spa oli yksi paikka, johon halusimme tutustua. Karjalohjalla sijaitsevaan kylpylähotelliin ajelee noin tunnissa kotikaupungistamme Helsingistä, joten sinne oli helppo lähteä ex tempore yhdeksi yöksi.

Hotellista oli mahdollista varata huone joko päärakennuksesta tai lähistöllä olevista erillisistä pientaloista. Säätiedotukset lupasivat viikonlopulle sateita, joten ajattelimme ottaa helpon vaihtoehdon päärakennuksesta, missä myös kylpyläosasto sijaitsee.

Sijainti Lohjanjärven rannalla

Lohja Spa löytyi idyllisestä paikasta metsien ja peltojen keskeltä, Lohjanjärven rannalta. Kirjautuminen sujui nopeasti, vaikkakin vanhanaikaiseen tapaan täyteltiin kirjautumislomakkeet käsin vastaanoton tiskillä. Meillä oli varattu tavallinen kahden hengen huone, jonne oli tuotu erillinen sänky lapselle.

Hotellihuone

Huone oli pieni, vähän vanhanaikainen ja motellimainen, kuten myyntikuvat antoivatkin ymmärtää. Yhden yön majoitukseen kuitenkin ihan sopiva ja mitään varsinaisia vikoja ja puutteita ei ollut.

Huoneeseen pääsy on klo 16 ja kylpylä sulkeutui jo klo 18 (poistuminen alueelta klo 17.40) eli meillä oli kiire, tarkoituksenamme ehtiä uimaan.

Kylpyläosasto

Kylpyläosastolla on kuntouintiallas ja lisäksi pienempiä altaita – lastenallas, hieronta-allas, lämpöallas, kylmäallas ja kaksi poreallasta. Kuulostaa laajalta valikoimalta, mutta kaikki oli ahdettu pieneen tilaan ja omaa vuoroa piti odotella joihinkin altaisiin. Kylpyläosaston toisessa päädyssä on erilaisia saunoja ja suihkuja. Niihin emme kuitenkaan tällä kertaa käyneet tutustumassa. Allasosastolla oli viihtyisä tunnelma ja kaunis hämyisä valaistus. Porealtaiden viileä vesi oli pieni pettymys.

Jotkut näyttivät hakevan juomia kylpyläosaston ulkopuolelta, jossa “maalaismaisen” huolettomaan tapaan uimavalvojarouva tarjoili juomia tiskin alta. Katsoimme myöhemmin tiskiin liimatusta listasta mitä olisi ollut tarjolla. Hinnat olivat sen verran pilvissä, ettei jäänyt harmittamaan, vaikka huomasimme juomatarjoilupisteen myöhässä.

Ravintola

Uimisen jälkeen nälkä alkoi kurnia vatsan pohjalla ja oli päivällisen aika. Hotellilla on yksi ravintola, jossa tarjoillaan kaikki ruuat. Klo 17-19 oli päivällisbuffet ja Alá Carte. Päivällispöydässä oli tarjolla yksi lämmin ruoka – kanakeitto, lisäksi toki leipää ja salaattia. Kasvisruokaa ei ollut tällä ruokailulla listalla, keittiöstä kuitenkin kerrottiin, että jokin kasvisruokakin onnistuisi. Hinta tälle buffetpäivälliselle olisi ollut 19 €/ hlö, mikä tuntui meistä liian korkealle keittoruuasta, joten päätimme valita jotain Alá carte -listalta.

Ravintolassa ei oikein ollut selkeitä ohjeita mihin tulisi suunnata ja miten tulisi toimia, joten kesti hetken päästä kärryille käytännöstä. Siirryimme siis pöytään tutkimaan ruokalistoja. Valinnanvaraa näytti olevan hyvin, myös lapsille oli oma lista. Hintataso tosin loksautti leuat, olimmehan tulleet muuten varsin niin halpaan ja vaatimattomaan kolmen tähden hotelliin. Jäi ihmetyttämään mistä näin korkeat hinnat muodostuivat, kun kyse oli pitkälti itsepalveluravintolasta. Tilaus käytiin tekemässä kassalla, ruokailuvälineet ja juomat niin ikään haettiin itse. Hyvät annokset kuitenkin löytyivät kaikille ja saimme syödäksemme.

Hotellialue

Illansuussa kävimme vielä pienellä kävelyllä rannassa. Rannassa oli mukavan näköinen grillikatos ja pieni ravintola kesäterasseineen. Rannalla oli pari soutuvenettä ja kylttejä erilaisista vuokrattavista kesäaktiviteeteista. Kioskit olivat kuitenkin jo kiinni klo 18 eli mielikuvituksen asteelle jäivät nämä palvelut tällä kertaa.

Kuntosali

Vielä oli tutustumatta hotellin kuntosaliin. Sinne suuntasimme koko perheen voimin, oli kiva että myös lapset olivat tervetulleita mukaan. Kuntosaliin oli panostettu kunnolla, laitteita oli paljon ja ne vaikuttivat olevan todella laadukkaita. Saimme tehtyä hyvät iltatreenit ja myös lapsi viihtyi helpoissa laitteissa. Kuntosalialueella oli myös kaksi muuta isoa tilaa, joissa oli potkupalloja ja muita lasten virikkeitä. Pieni pallomerikin täältä löytyi!

Aamiainen

Hyvin nukutun yön jälkeen vuorossa oli aamiainen. Aamiaiselle oli katettu perusvalikoima – puuroa, jugurttia, nakkeja, munia, leipää, muroja, kahvia ja mehua. Ajoi asemansa ja ravinnonsaanti tuli täytettyä aamusalia ja aamu-uintia varten.

Yhteenveto

Ihan kiva paikka, jossa kuitenkin varmasti olisi enemmän potentiaalia mitä on saatu tehtyä. Vähän seisahtanut tunnelma, mutta ehkä juuri se tuo viehätystä maalaismaiseman keskellä sijaitsevaan pieneen rauhalliseen hotelliin.

Myöhemmin meille selvisi, että Lohja Spa järjestää paljon erilaisia tuettuja lomia/ kuntoutuslomia. Se selittäneekin ehkä paremmin koko konseptia ja ristiriitaista hinnoittelua.

Koko vierailusta jäi jollain tapaa vähän ulkopuolinen olo, osin myös siksi että viikkoja sitten sähköpostitse laittamaani yhteydenottoon ei vastattu.

(2) Comments

  1. Harmi ettei yhteydenottoon vastattu, sellaisesta tulee tosiaan vähän pöljä olo. Mekin ollaan viimeaikoina noista kylpylähotelleista innostuttu, mukavia paikkoja ovat. Juuri hiljattain kirjoittelimme kokemuksistamme Järvisydämessä: https://www.matkallamissamilloinkin.com/jarvisydan-ja-kesaiset-aktiviteetit/

  2. Niinpä, joku vastaus olisi aina kiva. Varsinkin kun täältä tulee kuitenkin mainoksia sähköpostiin miltei päivittäin. 😀
    Järvisydän on meilläkin listalla, täytyy käydä joskus sielläkin. Hienon näköinen paikka!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *