Matkamittari
Olet lukemassa
Kroatia | Medora Auri Family Beach Resort
4

Siisti ja kaunis neljän tähden hotelli mahtavalla sijainnilla Kroatian Podgorassa.

Kroatiassa vierailu oli meille ensimmäinen kerta ja paikka vei meidän kaikkien sydämen. Päällimmäisenä jäi mieleen uskomattoman kauniit maisemat, kristallinkirkas vesi, hyvä ruoka ja ihmisten ystävällisyys.

Olimme vuokranneet auton viikoksi jo senkin takia, että lentokentältä oli matkaa hotellille noin 1,5 h ajomatka. Lentokentällä on useita autovuokraamoita. Auto kannattaa varata jo ennakkoon, hyvissä ajoin ennen matkaa. Vuokraamoissa ja niiden ehdoissa on isoja eroja (erityishuomio kannattaa kiinnittää autovakuutuksiin, jotka vuokraamot myyvät mieluiten itse). Meidän vuokra-auton hinnaksi tuli vakuutuksineen noin 300-400 €/ viikko. Hotellilla on maksuton parkkipaikka.

Hotellin sijainti oli erinomainen. Suoraan ovesta ulos astuttaessa kulki kävelykatu, jonka varrella oli useita ihania kahviloita, ruokapaikkoja ja pieniä kauppoja. Tunnelma kadulla oli ihastuttava.

Pitkä rantaviiva siinti aivan hotellin vieressä. Ranta on kivikkoinen, joten uintikengät olivat tarpeelliset. Hotellilla oli iso varasto täynnä erilaisia vesileluja ja uimapatjoja, joita sai vapaasti lainata rannalle.

Hotellin edustalla sijaitseva uimaranta rantatuoleineen oli tarkoitettu vain hotellin asukkaille ja henkilökunta kävikin muutamaan otteeseen tarkistamassa rannalla olleiden huonenumerot.

Rannoilla kierteli erilaisia myyjiä – oli tarjolla mekkomyyjää ja maissimyyjää. Välillä rantoja kierteli vesiteitse veneellinen tuoreita herkkuja. Myyjät rantautuivat tarjoamaan ihania hedelmiä ja marjoja. Hedelmien hinnat olivat melko korkeat, mutta kokemuksena tämä oli vailla vertaa.

Hotellin ruokailussa oli valtavasti vaihtoehtoja, myös juomia jotka kuuluivat pakettiin ja niitä sai vapaasti ottaa itse. Lapsille oli oma noutopöytä ruokineen, jälkiruokineen ja karkkeineen.

Henkilökunta oli ystävällistä ja avuliasta.

Koska kyseessä oli ensimmäinen kertamme Kroatiassa, halusimme tutustua myös paikallisiin nähtävyyksiin. Valitsimme yhdeksi päiväretkeksi vierailun Krkan kansallispuistoon vesiputouksille. Reissuun kannattaa varata reilusti aikaa, meillä retkeen meni kokonaisuudessaan noin yhdeksän tuntia.

Ajomatkaa putouksille oli puolisentoista tuntia. Ajomatkan jälkeen matka jatkui veneellä (n. 30 min).

Kansallispuisto oli todella hieno ja näkemisen arvoinen paikka, joskin yllätykseksemme todella kaupallistettu ja ihmisiä jopa ruuhkaksi asti.

Alueella oli paljon myyntikojuja, joista sai ostaa ruokaa ja juomaa. Tämä oli hyvä, sillä keskikesällä täällä oli todella kuuma.

Venekuljetukset kulkivat vähän miten sattuu ja kyytiä joutui odottelemaan pitkään pitkissä jonoissa.

Aivan ihana paikka, vahva suositus hotellille ja varsinkin Kroatialle! 😍🙏

Medora Auri hotellin palvelusta huokui aitous ja sopiva rentous, usein viiden tähden hotelleissa annettavan jäykän ja jopa kiusallisen ylipalvelemisen sijaan.

Matka tehty 7/2022

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *