Matkamittari
Olet lukemassa
Kreeta | Porto Platanias Beach Resort & Spa
3

Tämän kesän ensimmäinen lomareissumme suuntasi Kreetalle Plataniakseen. Kreeta on itselleni tuttu paikka jo lapsuudesta asti. Halusin näyttää tämän ihania ja tunnelmallisia muistoja antaneen paikan nyt myös omalle lapselleni ja kyllä kannatti – loma oli aivan ihana ja onnistunut! Varmasti palaamme Kreetalle tämän jälkeen vielä useasti.

Tällä kertaa valitsimme kohteen ja hotellin sen perusteella, että lähistöllä olisi erilaisia palveluita, matka lentokentältä hotellille lyhyt ja hotelli olisi rannan tuntumassa. Näillä toiveilla löysimme hotelli Porto Platanias Beach Resort & Spa:n.

Lentomatka Kreetan saarelle taittui Finnairin siivillä. Lentomatkan kesto Hanian lentokentälle on noin 3 h 45 min. Meillä oli varattu etukäteen yksityiskuljetus lentokentältä hotellille, joten koko matka kokonaisuudessaan taittui vaivatta. Hanian lentokenttä on pieni ja ainakin tällä kertaa kaikki hoitui todella nopeasti ja ilman jonottamista. Ajomatka lentokentältä hotellille kesti noin puoli tuntia.

Hotellille päästyämme vastaanotto oli oikein sujuvaa ja miellyttävää. Olimme paikalla etuajassa ilmoittamastamme aikataulusta, joten odottelimme hetken huoneeseemme pääsyä. Henkilökunta tarjoutui ystävällisesti soittamaan meille heti kun huone olisi valmis, joten pääsimme hetkeksi levähtämään rauhassa viereiseen baariin virvokkeille ja tutustumaan hieman ympäristöön.

Viiden tähden hotelli Porto Platanias Beach Resort & Spa koostuu useista matalista rakennuksista. Osa huoneista on varusteltu keittonurkkauksella, osa on tavallisia huoneita ja osa hieman ylellisempiä sviittejä. Hotellialueella on viisi uima-allasta, baareja ja ravintoloita, kuntosali, sisätiloissa oleva Spa, kauppa ja lasten pelihuone.

Hotelli oli oikein siisti, hyvin hoidettu ja oman näkemyksen mukaan henkilökunnan keskuudessa näytti olevan hyvä ilmapiiri. Kaikki olivat ystävällisiä ja tuntuivat viihtyvän työssään.

Pääsimme majoittumaan hulppeaan sviittiin, jossa oli oma piha ja uima-allas. Huoneisto sisälsi reilun kokoisen olohuoneen kahdella vuodesohvalla, makuuhuoneen, kylpyhuoneen ja keittonurkkauksen. Isot lasiovet avautuivat pihalle makuuhuoneesta ja olohuoneesta. Kaiken kruunasi upea merinäköala ja auringosta sai nauttia aamusta iltaan.

Hotellihuone siivottiin päivittäin. Siistijät kävivät aina poissa ollessamme, kun laitoimme huoneen ulkopuolella olevaan digitaaliseen tauluun siitä pyynnön. Kukaan ei tullut kertaakaan koputtelemaan oveen tai tullut omilla avaimilla sisään, vaan asiakkaan rauhaa ja yksityisyyttä kunnioitettiin.

Hotellilla on mahdollisuus valita ruokailut aamiaisesta All Inclusiveen. Meillä oli tällä kertaa puolihoito, koska tiesimme alueella olevan paljon ravintolatarjontaa ja halusimme vapautta sekä vaihtelua ruokailuihin.

Buffetravintolassa oli ruokailusali kahdessa kerroksessa ja erillinen tila kreikkalaisia herkkuja notkuville noutopöydille. Ruokailusalista ja kattoterassilta oli huikeat näkymät merelle. Ravintoloihin ei tarvinnut jonottaa, vaan pöytiin ohjattiin sujuvasti ja aina hymy huulilla.

Erityismaininta täytyy antaa siitä, että ruokasalin henkilökuntaa oli riittävästi ja ruoka-astioita täytettiin niin, ettei mikään päässyt loppumaan.

Alimmassa kerroksessa sijaitsi hotelli À la Carte ravintola. Palvelu oli ensiluokkaista ja ruoka erittäin maittavaa. Hinnat olivat kohtuulliset ja puolihoidon ostaneena saimme lisäksi alennuksen ruuista.

Hotellilla oli myös oma uimaranta aurinkotuoleineen. Rantabaarista sai ostettua virvokkeita ja rannalle oli mahdollista myös tilata ruokaa. Muutama hedelmä- ja korumyyjä sekä hierojia kiertelivät tarjoamassa palveluitaan. Mukavia palveluita rannalta käsin, joskin kovin hintavia.

Plataniaksen alueella on pitkän matkaa vieri vieressä tunnelmallisia tavernoita, baareja, kauppoja ja muutama kauneushoitolakin. Drinkkibaarit olivat melko hintavia, mutta ruuat Suomen hintoihin nähden varsin edullisia. Muutama helmi taverna löydettiin ja kävimmekin parissa paikassa useaan otteeseen. Ihania kreikkalaisia ruokia, paikallisia viinejä ja jälkiruokia. Talo tarjosi usein myös ruokailun päätteeksi jonkin pienen jälkiruuan ja pikkupullon Rakia.

Muutama suosikkiravintolamme oli Pirgos, Vegera Restaurant ja Metaxia Restaurant.

Palatakseni vielä Plataniaksen alueeseen ja Porto Platanias Beach Resort & Spa hotelliin. Voin antaa lämpimät suosittelut. Meiltä ei löytynyt mitään moitittavaa. Saimme pitää ihanan, rentouttavan loman ja paljon kauniita muistoja. Kiitos ihana Kreetan saari ja toivottavasti taas näemme pian! ❤️

Lopuksi, lapseni sanoja lainatakseni: “Kiitos Jumala, että saan elää ja kokea tämän kaiken”.

(2) Comments

  1. Itse en ole kertaakaan käynyt Kreikassa, mutta kiinnostaisi kyllä. Ehkäpä jokin yhdistetty saarimatka, joka kuitenkin samalla pitäisi sisällään Ateenan voisi olla kiinnostava kokonaisuus. Myös tuo hotelli näyttää oikein rentouttavalta, jossa mekin viihtyisimme varmasti mainiosti.

  2. Kannattaa ehdottomasti tutustua Kreikkaan, paljon kauniita saaria! 🙂 Tämä hotelli oli ihan super, voin suositella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *