Matkamittari
Olet lukemassa
Gran Canaria | Lopesan Baobab Resort
1

Lokakuun syysloma ja taas päästiin reissuun! Suomen koleneva sää ohjasi lomakohteen etsintäprojektin Kanarialle, jossa olisi takuuvarmasti lämmintä.

Lopesan Baobab Resort on viiden tähden hotelli, josta olen ihaillut kuvia jo useamman vuoden ajan. Hotelliin on luotu mielettömän upea ja elämyksellinen Afrikkalainen teema näyttävillä koristeilla, patsailla ja vehreillä kasveilla. Reissusta tuli melko hintava, mutta tämä oli sellainen “Once in a lifetime” -paikka, jonne vaan oli päästävä.

Hotelli sijaitsee Gran Canarialla Maspalomasissa, meille jo entuudestaan tutulla alueella. Ulkopuolelta hotelli näyttää varsin tylsältä betonimöhkäleeltä, mutta hotellin idea valkenee heti sisään astuttua.

Lentoja oli vähän haasteellista löytää, mutta lopulta sopivat lennot löytyivät Tjäreborgilta. Lentojen varaaminen ja yhteydenpito Tjäreborgin kanssa sujui mallikkaasti. Suora päivälento Gran Canarialle taittui Sunclass-koneen kyydissä. Palvelu lennolla oli sujuvaa ja ruuat hyviä.

Meillä oli vuokrattu auto Topcarilta. Auton saimme käyttöömme suoraan lentoasemalta. Viikkovuokra oli todella edullinen ja auton saaminen Topcarin toimipisteeltä oli helppoa, ilman säätämistä ja joissain muissa paikoissa yllätyksenä tulleita vakuutusmaksuja. Ajoaikaa lentokentältä hotellille oli puolen tunnin verran.

Jännityksestä kihelmöiden astuimme hotelliin sisään sen näyttävistä lasiovista. Elämys iski kokonaisvaltaisena heti sisään astuttua. Huumaavan tuoksun saattelemana astelimme puista siltaa pitkin isoon aulaan, jossa olivat vastaanottotiskit.

Katsetta ei meinannut saada irti ympäröivästä atmosfääristä. Kaikki vaikutti täydelliseltä. Korkea katto kätki allensa koristeellisesti kaiverrettuja puuveistoksia, tunnelmallisia valaisimia, pintojen viimeisteltyjä tekstuureja, kasveja, sekä massiivisia luokseen kutsuvia sohva- ja pöytäryhmiä. Matkasta väsyneinä istahdimme hetkeksi alas imemään tunnelmaa itseemme ja nauttimaan talon tarjoamista tervetuliaisjuomista.

Jännityksellä odotimme huoneeseen pääsyä. Kävelymatkaa oli melkoisesti ja itse olin jo pyörällä päästäni huonon suuntavaistoni kanssa.

Huoneemme oli parvekkeellinen ja kylpyammeellinen standard-luokan huone. Näkymä huoneesta ei ollut kovin kaksinen. Huone oli ns. hotellin ulko-osassa ja pienelle ruskealla altaalle (chocolate pool) päin. Allas ei näyttänyt kovinkaan houkuttelevalta ruskean värinsä puolesta. Altaan värivalinta ei oikein auennut meille. 😀

Kylpyhuoneosuus oli ratkaistu erikoisesti. Pieni wc ja suihku/kylpyamme olivat erillisissä tiloissa, mutta lavuaarit oli sijoitettu ns. eteiskäytävälle eli tähän osaan ei ollut erillistä ovea. Itse olisin kaivannut privaatimpaa osastoa tähän tarkoitukseen ja ennen kaikkea parempaa valaistusta. Sekä huone, että koko hotelli oli todella pimeä ja huonosti valaistu. Tämä on toki ollut varmasti tarkoituksenakin rauhallisen tunnelman luomiseksi.

Hotelli oli niin suuri, että sen tutkimiseen meni meillä pari päivää, ennen kuin olimme kolunneet kaikki paikat. Meidän perheellemme erityisen tärkeää etelän lomalla on hyvä ja viihtyisä uima-allasosasto. Tässä hotellissa siihen oli panostettu erityisen hyvin. Koko hotellissa oli yhteensä 8 uima-allasta. Me viihdyimme pääaltaan luona. Näkymä oli sanalla sanoen ihana! Valtavasti upeita palmuja, banaanipuita, hiekkaa, kiveä ja kauniita puisia siltoja turkoosien altaiden yli. Mutkitteleva jokimainen allas kiersi pitkän reitin koko suuren allasalueen ympäri, joten tilaa riitti uimiselle. Joen pituus oli arviolta kilometri.

Auringonottotuoleja oli sijoiteltu rykelmittäin sinne tänne ja niitä vaikutti olevan riittävästi. Toki paraatipaikat olivat varattu jo heti aamusta.

Yksi hienoimmista elementeistä tässä hotellissa olivat puusta tehdyt aidon kokoiset eläinpatsaat, joita pilkisteli ympäri hotellia altaiden reunoilta. Oli norsua, seepraa, krokotiilia, flamingoa ja kirahvia ym.

Siirrytään ruokapuoleen. Valitsimme täysihoidon eli hotellilla saimme aamiaisen, lounaan ja päivällisen. Aamiainen oli oikein hyvä ja kattava. Tarjolla oli kaikkea mahdollista mitä aamiaisella saattoi toivoa. Ruuat oli aseteltu esille selkeästi ja houkuttelevasti. Kokit paistoivat ruokailijoille herkullisia churroja, pannukakkuja ja munakkaita toiveiden mukaan. Aamiaisravintoloita oli kaksi, joista molemmat olivat osin ulkotilassa. Aamiaisellakin sai siis ihailla kauniita näkymiä veden ja palmujen äärellä.

Lounaalla ja illallisella oli tarjolla yllättävän pelkistetty valikoima. Vaihtoehtoja oli hotellin muuhun tasoon nähden ja muihin hotelleihin verrattuna todella vähän. Liharuokia ja kalaruokia oli ainoastaan pari vaihtoehtoa. Kasvissyöjälle oli kasvisruoka vain kolmena päivänä koko viikon aikana. Toki jotakin syötävää löytyi, mutta sama lautasmalli toistui miltei joka päivä tomaattipastasta, ranskalaisista ja salaatista.

Ruokailuihin ei kuulunut lainkaan juomia, vaan kaikki olivat maksullisia. Tässä kohtaa tuli pieni rahastuksen maku. Esim. pieni 0,5l vesipullo maksoi 3,50€. Hintoja ei ollut missään esillä, summan sai maksuvaiheessa. Sama hämmentävä hintojen kadotus toistui myös huoneessa. Minibaarissa oli tuotteita, mutta kaikki hinnat puuttuivat.

Muita hotellin palveluita olivat siisti ja kompakti kuntosali, pieni ja hotellivieraan tarpeet täyttävä supermarket sekä koru-/vaatepuoti. Joka ilta ulkona sijaitsevalla näyttämöllä järjestettiin lasten minidisco. Lapsi tykkäsi tästä kovasti!

Hotelli sijaitsi aivan kauppojen ja ravintoloiden kupeessa, joten niissä oli helppo pyörähtää ostoksilla tai pienellä purtavalla. Lomalaisena sai myös hyvällä omallatunnolla nautiskella vaikka päivittäin kylmää olutta ja raikkaita drinkkejä. Omat lempparit ovat Mojito ja Aperol Spritz.

Jotain tekemistä ja nähtävää täytyy jokaisella reissulla kehittää pelkän altaalla lojuilun sijaan. Tällä kertaa päätimme käydä tutustumassa saaren lounaisosassa sijaitsevaan kuntaan Puerto de Mogániin “Kanarian Venetsiaan”. Mogánissa on perjantaisin markkinat ja suuntasimmekin sinne.

Markkinoilla oli pieniä myyntikojuja vieri vieressä. Myytävänä oli erilaisia elintarvikkeita, mausteita, vaatteita, laukkuja, koruja, leluja, kosmetiikka ja koristeita.

Itse tuon Kanarialta aina Aloe Vera -voiteita, joten sellainen tarttui markkinoiltakin kotiin viemiseksi. Mogan oli kaunis paikka ja tuli tehtyä mukava päiväretki.

Yhteenveto loppuun hotelli Lopesan Baobabista. Hotelli oli todella upea, mutta meille jäi sellainen tunne että jotain jäi kuitenkin uupumaan. Korkeaan hintaansa nähden odotimme enemmän. Näkemisen arvoinen paikka kuitenkin ja loma oli taas kerran onnistunut ja ihana. <3

(1) Comment

  1. Onpa todella hienot puitteet hotellissa, mielestäni näyttää ihan todella viihtyisältä! Tuolla olisi tosiaan mukava viettää aikaa! Se oli vähän tylsää, että juomat eivät kuuluneet hintaan, ja vedestäkin joutui maksamaan noin paljon. Oikein hienolta näyttää muuten myös tuo Puerto de Mogán.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *