Matkamittari
Olet lukemassa
Airbnb-mökki Virossa
7

Mökki ja kesä on itselleni tärkeä yhtälö. Mikä olisi rentouttavampaa kuin olla sopivasti askeettisissa oloissa luonnonhelmassa, pois kaupungin sykkeestä, viettää kiireetöntä aikaa perheen kanssa, haistella ja maistella omassa rauhassa kesän tuntua . Lapsuuden kesistä on jäänyt lämpimästi mieleen tunnelmalliset mökkireissut maalla – peilityyni järvi, satunnaiset kalojen pulahdukset veden pinnassa, grillin ja vastalämmitetyn saunan tuoksu, paljaan jalan alla natisevat puulattiat, koivujen havina ja lintujen laulu, grillissä maagisesti roihuavat halot ja täydellisesti reunoiltaan kipristelevät muurinpohjaletut.

Meillä ei ole omaa mökkiä, joten vuokraus on tällä hetkellä ainut mahdollisuutemme päästä mökkeilemään. Tutkin huolellisesti Suomen vuokramökkitarjontaa, eikä oikein sopivaa löytynyt omilla kriteereillämme. Toivomuksena oli, että ensinnäkin mökki näyttäisi kivalta ja tunnelmalliselta, sijainti olisi suht lyhyen ajomatkan päässä, mökki olisi järven tai meren rannalla tai siinä olisi palju ja grilli olisi tietysti pakollinen. Erityisesti mieheni pitää paljon Virosta, joten laajensin hakuehtoja sinne suuntaan. Airbnb:n kautta löytyikin meille juuri sopiva pieni lomakeidas, Viron Väänasta, noin 20 min ajomatkan päästä Tallinnan satamasta.

Mökin vuokraaminen oli varsin helppoa Airbnb:n kautta. Saimme Airbnb-sivustolta ja vuokranantajalta kaikki tarpeelliset tiedot mökistä ja sinne pääsystä. Tiesimme tarkalleen mihin olimme menossa ja mitä olemme saamassa, perillä kaikki vastasi täysin odotuksia.

Menomatkalla meille tuli auton kanssa pieni vastoinkäyminen ja etukäteen suunnitellun kauppareissun sijaan suuntasimmekin autokorjaamolle. Onneksi tämänkin osalta kaikki sujui todella jouhevasti ja ehkä onnekkaastikin. Pääsimme yhden puhelinsoiton jälkeen heti tutulle merkkikorjaamolle ja auto jätettiin sinne. Pieni pelko oli miten pääsisimme jatkamaan matkaa määränpäähän asti, mutta autokorjaamon osaavan henkilökunnan ohjein varamenopeli saatiin varsin näpsäkästi. Vara-auto löytyi heti viereisen parkkipaikan Bolt-pisteestä. Vuokraus onnistui nopeasti pelkän kännykkäsovelluksen avulla ja saimme auton heti alle.

Ruokaostosten jälkeen matka jatkui Väänaan ja vihdoin mökille asti. Ajelimme peltojen ja mäntymetsien läpi mökkitielle. Mökki löytyi heti helposti navigaattorin avulla. Ovi aukesi kätevästi saamallamme koodilla ja pääsimme tutkimaan paikkoja.

Mökki oli juuri sellainen kuin kuvissa ja kuvailuissa oli kerrottu. Kaikki oli todella siistissä kunnossa, varustelussa kaikki oli selkeästi mietitty vastaamaan käyttäjän tarpeita. Tuntui siltä, että tulimme ennemminkin hotelliin, emmekä toisten kotiin. Useissa muissa tarjolla olevissa vuokramökeissä nimittäin näytti olevan paljon henkilökohtaista tavaraa esillä, mitä vierastan ja sellaiset mökit hylättiin vaihtoehdoista heti kättelyssä.

Talon toisessa siivessä olevassa makuuhuoneessa oli king size sänky. Koko seinän pituinen lasiseinä ja ovet avautuivat terassille. Tämä toi miellyttävän avaruuden ja ilmavuuden tunteen muuten pieneen huoneeseen.

Viereinen tila oli olohuone. Huoneessa oli vuodesohva, tv ja takka. Lapsille oli tarjolla hyllyssä erilaisia leluja ja pelejä. Niin ikään tässä huoneessa yksi seinä oli kokonaan lasia ja näkymä avautui terassille. Sateisena päivänä viihdyimme täällä takkatulen ääressä tunnelmoiden.

Seuraava tila oli pääsisäänkäynnin yhteydessä oleva ruokailutila ja keittiö. Tilassa oli neljälle henkilölle sopiva ruokailupöytä. Kompaktissa keittiössä kaikki tarpeellinen varustelu, jopa nykyaikainen airfryer, jolle ei tosin tällä kertaa meillä ollut tarvetta. Omaa silmää miellytti kovasti koko mökissä toistuva saman tyylinen sisustus ja värimaailma kuin meillä kotona eli mustaa ja vaaleaa puuta.

Mökin toisessa päädyssä oli pieni kodinhoitosyvennys – tiskikone ja pyykinpesukone, suihku ja sauna. Saunassa kävimme joka ilta. Upea lisä oli saunan lauteiden alle sijoitetut ledivalot, joiden sävyä sai itse vaihdettua kaukosäätimellä. Minun valintani oli tietysti pinkki!

Sitten pääsemme mökin kohokohtaan eli paljuun, ainakin jos lapseltani kysytään. Palju oli meillä kovassa käytössä ja lämmin aamusta iltaan. Lämmitystä varten olevat polttopuut olivat valmiina talon puolesta. Paljun lisäksi terassilla oli reilun kokoinen ruokailupöytä tuoleineen sekä kaksi laadukasta ja tässäkin kohtaa tyylikästä aurinkotuolia. Koko mökkireissun ajan viihdyimme enimmäkseen pihalla paljussa lilluen ja grillaillen.

Ruokailupuoli koostui meillä enimmäkseen grilliruuasta ja syöminen toteutettiin tietysti raittiissa ulkoilmassa, koska ruokahan maistuu aina paremmalta ulkona. Ruokajuomaksi olutta ja viiniä, niin kuin lomalla kuuluu.

Hyvän kokoisella pihanurmella oli tilaa pelailla pihapelejä.

Jotta ihan koko reissu ei kuluisi pelkästään mökissä neljän seinän sisällä, halusimme käydä katselemassa lähistön nähtävyyksiä. Lyhyen ajomatkan päässä mökistä sijaitsi Väänä-Joesuun upea hiekkaranta, jota kävimme ihailemassa. Oli näkemisen arvoinen paikka. Ranta näytti olevan todella suosittu, väkeä oli paljon. Myös kaikki palvelut löytyivät läheltä mökkiä, kaupoissa riitti valinnanvaraa ja muutamia ravintoloitakin oli lähistöllä.

Mökkireissu oli kaikin puolin onnistunut ja ihana ja ehkä teemme samanlaisen reissun toistekin. Kiitos Viro ja Vääna Village. ♥

(2) Comments

  1. Tämä paikka näyttää ihan superhienolta! Eipä olisi itselleni oikeastaan tullut edes mieleen katsoa tarjontaa myös Viron puolelta, mutta sehän onkin aivan erinomainen idea. Samaa mieltä olen myös siitä, että henkilökohtaisia tavaroita ei pitäisi olla esillä, ja että palju on kyllä ihan ehdoton!

  2. Todella mukavaa lukemista, Veera 🙂 Kiitos käynnistä! Olete aina tervetulleet takaisin meidän Otsakodin Viroon, Väänaan https://airbnb.com/h/otsakodu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *