Matkamittari
Olet lukemassa
4 vinkkiä edulliseen matkaan
1

Itse käytän jopa kuukausia aikaa matkan valmisteluun. Ensin valitsen kohteen minne haluan matkustaa. Sen jälkeen alan tutkimaan hotelleja ja lentoja. Yleensä käyn ensin läpi valmismatkat, mahdollisia tarjouksia niistä ja selaan sieltä eri hotelleja läpi. Kun löydän mieluisan hotellin, tutkin eri sivustoja mistä löydän halvimman hinnan ko. hotelliin. Useimmiten edullisin hinta löytyy suoraan hotellin omilta sivuilta. Nykyisin monet hotellit tarjoavat mahdollisuuden liittyä lisäksi jäseneksi/kanta-asiakkaaksi ja tällöin saat jonkinlaisen prosenttialennuksen majoituksesta.

Pidän Excel-taulukossa kirjaa matkakustannuksistamme ja sieltä voidaankin todeta että hintojen vertailu on tuottanut tulosta aiemmin tekemiimme pakettimatkoihin verrattuna.

KUVA: CANVA

Oman lomamatkan toiveet kiteytän niin, että sen on tarkoitus olla kaikin puolin helppo, huoleton ja rentouttava. Suosin 4-5 tähden hotelleja ja valitsen aina vähintään puolihoidon. Meidän perhe pitää uimisesta, joten hyvä uima-allasalue on yksi tärkeimmistä kriteereistä. Hotellin sijainnilla meille ei ole yleensä niin suurta merkitystä, sillä vuokraamme miltei aina oman auton matkan ajaksi ja sillä pääsemme kulkemaan haluamiimme paikkoihin. Asiakaspalautteet kannattaa lukea huolella läpi esim. Google-arvosteluista tai Tripadvisorista. Yksittäiset yhden tähden “kiukkupalautteet” kannattanee suosiolla jättää omaan arvoonsa, mutta jos palautteissa toistuu jokin sama ongelma, on niissä yleensä perää ja tämä kannattaa ottaa huomioon.

KUVA: CANVA

Lentojen hintoja vertailen myös eri sivustojen kautta. Lentopäivissä meillä on yleensä vähintään muutaman päivän joustovara, joten niistäkin selvitän edullisimman lentopäivän. Yleensä tiistai-torstailähdöt ja ilta-/yölennot ovat edullisimpia. Matkustusmukavuuden kannalta valitsen kuitenkin yleensä aamulennon, jolloin koko päivä ei kulu matkustamiseen ja ensimmäisestä päivästä jää vielä hyvin aikaa kohteessa olemiseen. Mieluiten lennämme kohteeseen aina suoralla lennolla, ilman välilaskuja. Tässäkin säästää aikaa, vaikka välilaskullinen lento olisikin edullisempi. Lentohintojen laskemisessa kannattaa ottaa huomioon myös matkatavarat ja niistä aiheutuvat kulut. Kirjatut matkatavarat tuovat huomattavasti lisähintaa. Oman mukavuudenhaluni ja matkustamisen stressittömyyden kannalta haluan ostaa aina istumapaikat etukäteen, niistäkin tulee lisähintaa (n. 20-40 €/matkustaja/ lento). Valitsemme paikat yleensä heti lentokoneen eturiveiltä, yleensä riviltä 4. Tämäkin on tarkkaan harkittu valinta sillä perusteella, että yleensä rivien 1-3 kohdalle ulottuu miltei tauotta vessajono.

KUVA: CANVA

Kohta kolme käsittelee mukaan otettavia matkatavaroita. Tietysti pitäisi pakata aina mahdollisimman vähän tavaraa mukaan, mutta itse olen kyllä hieman jäävi antamaan tätä ohjetta, sillä pakkaan _aina_ mukaan liikaa vaatteita ja kenkiä, tyypillinen nainen kun olen. Omat pyyhkeet, shampoot ja osan aurinkovoiteista jätämme kotiin. Pyyhkeet saa aina hotellista, shampoita ja aurinkovoiteita myydään kaikkialla, joten painavien ja tilaa vievien pullojen kuljettaminen tuo lisäpainoa matkatavaroille ja on siksi minusta turhaa.

KUVA: CANVA

Matkavakuutus ei sinänsä heti säästä rahaa, mutta jos matkalla sattuu tapahtumaan jotain odottamatonta, on siitä valtavan suuri turva. On kyse sitten matkatavaroita koskevasta haitasta, matkan peruuntumisesta tai sairastumisesta ym. Koska matkustamme useita kertoja vuodessa, meillä on jatkuva matkavakuutus. Jatkuvan matkavakuutuksen hinta tulee huomattavasti halvemmaksi kuin yksittäinen yhtä matkaa varten otettu vakuutus.

Vakuutuksen yhteyteen on hyvä muistuttaa matkustusilmoituksesta, jonka voi tehdä helposti netissä Ulkoministeriön sivuilla https://um.fi/matkustusilmoitus Matkustusilmoitusta suositellaan erityisesti riskialttiille alueelle matkustavalle, jolloin matkustajaan saadaan yhteys hätätapauksissa.

Onko teillä muita säästövinkkejä matkustamiseen? 🙂

(1) Comment

  1. Tuo matkavakuutus on kyllä ihan välttämätön. Meille on ollut siitä suuri hyöty. Tuosta kansikuvan väitteestä sen sijaan olen eri mieltä, useimmiten hotellit ovat oman kokemuksen perusteella kalliimpia hotellin omilla sivuilla. Kevyesti pakkaamisessa on muuten myös sekin hyvä puoli, että matkustus on silloin myös miellyttävämpää (mahdollisen hintasäästön lisäksi).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *