Matkamittari
Olet lukemassa
10 asiaa, joita et ehkä tiennyt lentämisestä
1

1. Astuessasi lentokoneeseen, lentohenkilökunta tekee huomioita kaikista matkustajista. He painavat mieleen henkilöt, jotka näyttävät olevan hyvässä fyysisessä kunnossa, tarpeeksi voimakkaita ja kyvykkäitä olemaan apuna mahdollisissa hätätilanteissa. Merkille pantavaa on myös, onko matkustaja sairaan oloinen tai humaltunut ja tarvitsee ehkä erityistä huomiota lennon aikana.

2. Lentokoneen wc:n oven saa avattua turvallisuussyistä myös ulkopuolelta. Oven ulkopuolella on kytkin, josta ovi voidaan avata esim. sairaustapauksessa.

3. Lentäjien varalle on varotoimi ruokailun suhteen. Lentäjän ja perämiehen on syötävä erilliset ja erilaiset ateriat siltä varalta, että yksi ateria on huono.

4. Lentäminen kuivattaa elimistöä, muista siis juoda tarpeeksi. Vältä alkoholia ja kofeiinia, ne saattavat tehostaa kuivumista. Vettä pitäisi juoda vähintään 2 dl jokaista lentotuntia kohden.

5. Jokaisessa lentokoneen ikkunassa on pieni ilmausreikä, joka säätelee lentokoneen ilmanpainetta.

6. Happinaamareista riittää happea vain noin 15 minuutiksi/ matkustaja. Se on kuitenkin tarpeeksi aikaa lentäjälle laskeutua ja tuoda lentokone korkeuteen, jossa matkustajat voivat hengittää yksin.

7. Seurantapalvelu FlightAware sanoo, että ilmassa on milloin tahansa 9 700 konetta, jotka kuljettavat yli 1,2 miljoonaa matkustajaa. Pelkästään Yhdysvalloissa 2 miljoonaa matkustajaa nousee yli 30 000 lennolle – joka päivä.

8. Time-lehden tekemän selvityksen mukaan lentokoneen turvallisimmat istumapaikat sijaitsevat koneen takaosassa. Lentokoneen keskimmäisillä takaistuimilla oli alhaisin kuolleisuusaste: 28 prosenttia, kun taas keskikäytävän istuimilla luku oli 44 prosenttia.

9. Lentäminen on turvallisempaa kuin autoilu. Esimerkiksi yhdysvaltalainen National Safety Council -turvallisuusjärjestö arvioi, että todennäköisyys kuolla auto-onnettomuudessa on noin 1:114, kun taas lentomatkustuksessa todennäköisyys on kymmeniä kertoja pienempi.

10. Lentokoneessa kaikki ikkunat ovat pyöristettyjä, turvallisuussyistä. Ensimmäisissä lentokoneissa ikkunat olivat kulmikkaita. Ikkunoiden kulmiin kohdistuneen kovan paineen vuoksi kaksi konetta hajosi ja putosi, vieden monen ihmisen hengen. Pyöristetyissä ikkunoissa paine jakautuu tasaisesti.

(1) Comment

  1. Aika moni oli tuttuja, mutta oli myös uusia asioita. Esim. tuota turvallisuusasiaa en tiennyt, kun muistelin, että olisin joskus (vuosia sitten) jonkun jutun, jossa todettiin, että merkittäviä eroja ei asialla olisi. Tuon 2 dl / lentotunti kuulin vasta hiljattain, se on kyllä paljon ja selittää hyvin, miksi aina lentokoneessa janottaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *